Posted on Leave a comment

Kako da ne zaboravim bitne datume i odaberem poklon na vreme?

Sigurno ti se barem jednom desilo da zaboraviš važan datum poput rođendana, godišnjice, slave ili praznika. Čak i ako nisi propustio ovaj datum, ali je pred vratima, pronalaženje poklona u poslednjem trenutku može biti stresno. Pritom, ako je ponuda poklona u tvom okruženju skromna, rizikuješ da razočaraš primaoca izborom. 

Praćenje datuma i planiranje kupovine poklona ume da bude izazov u današnjem haotičnom tempu života. Srećom, možeš da se osloniš na male trikove koji će dati do znanja tvojoj voljenoj osobi da ti je stalo. 

Evo nekoliko saveta kako da ne zaboraviš važne datume i odabereš poklon na vreme.

  • Koristi (online) podsetnik

Čuo si za narodnu izreku “pametan zapisuje”. U svetlu datuma koji zahtevaju darivanje, bićeš zahvalan sebi ako si se držao ove pouke. Ako provodiš većinu vremena uz telefon ili laptop, iskoristi aplikaciju podsetnik ili Google kalendar kako ti ne bi promakao nijedan važan događaj. Opcija podsećanja na iste datume svake godine je još jedan siguran način da blagovremeno isplaniraš kupovinu poklona za sve predstojeće prilike. Možda si ipak “stara škola” i preferiraš ručno beleženje. U tom slučaju nabavi rokovnik ili papirne stikere koje ćeš da konsultuješ s vremena na vreme.

Aplikacija podsetnik ili rokovnik ti mogu poslužiti i kao spisak poklona koje su tvoji najmiliji već dobili, kao i ideja za buduće poklone. Na ovaj način se nećeš ponoviti u odabiru poklona, a izvor ideja za poklone će ti uvek biti pri ruci kada zatreba.

  • Planiraj unapred

Čak i kada te podsetnik na vreme obavesti o važnom datumu, uvek može da iskrsne nepredviđena okolnost i spreči te da obaviš kupovinu poklona na vreme. Zato je najbolje ne čekati poslednji momenat. Najbolje je krenuti u potragu nekoliko dana ili nedelja unapred kako bi imao više vremena i inspiracije da odabereš savršen poklon. Ako znaš šta bi tvoji najmiliji želeli mnogo pre samog događaja, dobra ideja je da odmah kupiš poklon i odložiš ga na skriveno mesto. Dobra organizacija i promišljen izbor će oduševiti primaoce, jer ćeš u tom slučaju odabrati ono što najviše vole i pokazati im da si se posvetio ispunjenju njihovih želja. 

  • Ne ustručavaj se da pitaš

Kad smo kod planiranja unapred, da li ti se nekad desilo da znaš da se bliži važna godišnjica, ali ne znaš tačan datum? Ovog puta se osloni na drugu umotvorinu – ko pita, ne skita. Iako možda osećaš da ćeš razočarati ili povrediti dragu osobu kada je pitaš za datum koji se pretpostavlja da znaš, imaj na umu je da veće razočarenje da uopšte ne pitaš. Posmatraj to na ovaj način. Tako ćeš pokazati volju da obeležiš datu priliku i da ti je važno da usrećiš slavljenika, i još važnije – nećeš zaboraviti. Naravno, ukoliko je u pitanju datum koji verovatno zna porodica ili najbolji prijatelj slavljenika, imaš sreće!

Suština poklanjanja nije sam poklon, već poruka koju njime prenosiš. Kada odabereš pravi poklon spram ukusa i interesovanja tvojih najmilijih, ono što im na taj način govoriš je da ih voliš, uvažavaš i želiš da budu srećni. Efekat koji izaziva odvajanje vremena da razmisliš o tome šta bi najviše obradovalo tvoje voljene će biti nemerljivo veći od materijalne vrednosti čak i onih najskupljih poklona.

Naravno, nekada jednostavno nećeš imati inspiracije da sam osmisliš kreativan poklon. No, čak i u toj situaciji postoji način da ostvariš zamisao o nezaboravnom iznenađenju. Piši nam, kaži šta sve vole tvoji najmiliji i zajedno ćemo osmisliti savršeno iznenađenje u okviru budžeta koji sam odrediš. 

I, naravno, naša kreativna radionica će isporučiti poklon na vreme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *