Posted on Leave a comment

Koji je pravi povod za korporativni poklon?

Korporativni pokloni su uobičajena praksa u poslovnom svetu. Reč je o predmetima koje organizacija poklanja svojim zaposlenima, poslovnim partnerima ili klijentima u znak zahvalnosti ili sećanja na posebnu priliku. Često se odabiru pokloni u skladu sa vrednostima kompanije, sa ciljem uspostavljanja i održavanja dobrih odnosa. To mogu biti skromniji pokloni poput olovki, rokovnika, gadžeta, pića i slatkiša, ili skupoceni poput satova, kožnih aktovki i aranžmani za putovanja.

Kao i svi drugi pokloni, korporativni podstiču dobro raspoloženje i jačaju međuljudske veze. U poslovnoj praksi znače stvaranje pozitivne reputacije kompanije, te razvijanje poverenja i odavanje poštovanja. Takođe su sjajna nagrada i znak zahvalnosti za trud i lojalnost zaposlenih. 

U konkurentskom poslovnom okruženju, korporativno darivanje je odličan marketinški alat za privlačenje potencijalnih poslovnih prilika i isticanja organizacije. Personalizovani korporativni pokloni čine da se primaoci osećaju cenjenim. Samim tim, biće zadovoljni i odlučni da ostanu verni klijenti, kupci i partneri tvog brenda.

Sada kada smo razmotrili benefite koje korporativni pokloni pružaju tvojoj kompaniji, hajde da istražimo prilike za koje bi bilo poželjno da ih uzmeš u obzir.

Praznici

Sezona praznika je idealna prilika da zaposlenima, klijentima i partnerima pokažeš gest zahvalnosti. Slanje ili uručivanje poklona za novogodišnje, božićne, uskršnje ili nacionalne praznike podiže već sjajno raspoloženje. S druge strane, vreme koje si izdvojio da nagradiš doprinos tvog tima tokom prethodnog perioda bez sumnje će obradovati svakog člana i uliti motivaciju za nastavak saradnje. 

Specijalne prilike lične prirode

S vremena na vreme, svakom članu kolektiva se bliži značajan datum ili životna prekretnica. Rođendani zaposlenih i klijenata ili rođenja njihove dece, venčanja i odbrane doktorskih disertacija su povod da razmisliš o korporativnim poklonima. Ipak, budući da se radi o prilikama lične prirode koje imaju sentimentalnu vrednost, one nisu vreme za generički poklon. Personalizacija korporativnog poklona u skladu sa prirodom događaja, ali i ukusom slavljenika, u ovom slučaju je pun pogodak.

Jubileji i priznanja zaposlenih

Svakom je stalo da njegov trud bude prepoznat i uvažen. Iako su reči hvale i zahvalnosti dovoljan podstrek, poklon kao uspomena i podsetnik na poslovna dostignuća je uvek dobrodošao. Unapređenja, godišnjice rada, izvanredno izvršen zadatak ili projekat, odlazak u penziju, pa i odlazak iz kompanije su idealni momenti da se osvrneš na zajedničku saradnju i izraziš zahvalnost za posvećenost. Korporativno darivanje u ove svrhe šalje pozitivnu sliku o kulturi tvoje kompanije, a primaocu stvara lepe uspomene.

Važni datumi kompanije

Davanje korporativnih poklona u znak zahvalnosti podstiče moral i učinak zaposlenih, ali i vernost uslugama ili proizvodu tvoje organizacije. Stoga, razmisli o društvenim događajima poput seminara, sajmova, konferencija ili godišnjice kompanije kao prilici da znakom pažnje doprineseš ugledu kompanije, jačanju partnerstva i širenju poslovne mreže. Pritom, prilikom izbora poklona razmišljaj u pravcu vrednosti i kulture koje gaji tvoje poslovanje.

Početak i završetak saradnje s klijentom 

Zašto dodatno ne zapečatiti potpisivanje ugovora ili kraj projekta znakom pažnje? Poklon, stilizovani email ili rukom pisana zahvalnica uveliko doprinosi učvršćivanju pozitivnog profesionalnog odnosa i odličan je primer kako ostaviti još bolji utisak. Ovakvim gestom šanse za nastavak saradnje su mnogo veće – kao i vidljivost tvoje kompanije u moru konkuretnskih.

Prilika za kupovinu poklona je iza ugla? Proviri u ponudu naše kreativne radionice i pronađi jedinstven korporativni poklon kao krojen za predstojeći povod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *