Posted on Leave a comment

Wine Vision 2023: Susret balkanskih vinogradarskih dragulja

Od 16. do 19. novembra 2023. godine, Beograd je bio domaćin najvažnijeg vinskog događaja u jugoistočnoj Evropi – Wine Vision by Open Balkan. Već drugu godinu za redom, ova manifestacija je okupila zaljubljenike u vino, profesionalce iz industrije i znatiželjne istraživače kako bi zajedno proslavili raznovrsnost vina sa Balkana. 

Organizovan pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, Wine Vision je pružio jedinstveno vinsko iskustvo, predstavljajući autentična i autohtona vina zajedno sa međunarodno priznatim selekcijama, uključujući i one koje možete pronaći u našoj prodavnici.

U ovom blog postu, ističemo ključne trenutke i značaj ovog izvanrednog događaja.

Mešavina kulture i vina

Wine Vision by Open Balkan, nakon uspešnog premijernog izdanja u septembru 2022. godine, preobrazio je Beogradski sajam u pravu oazu za sve ljubitelje vina, protežući se kroz šest prostranih hala. Osim promocije vina, ovaj događaj je imao za cilj istaknuti Zapadni Balkan kao raznovrsnu turističku, kulturnu i geografsku destinaciju, obeleženu prirodnim lepotama i bogatim istorijskim nasleđem.

U srcu događaja nalazilo se takmičenje Open Balkan Wine Trophy, gde su učestvovale kategorije belog, crvenog, roze, penušavog, slatkog, narandžastog i obogaćenog vina. Posebno priznanje dato je vinima od autohtonih balkanskih sorti grožđa. Za ova prestižna priznanja nadmetalo se više od 800 vina iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije. Međunarodni žiri, sastavljen od iskusnih stručnjaka za vino iz različitih delova sveta, uključujući pet Majstora vina, preuzeo je izazovan zadatak ocenjivanja. Na čelu žirija bila je Caroline Gilbi MW, poznata po svojoj stručnosti u ocenjivanju vina sa Balkana i Jugoistočne Evrope.

Krug pobednika

Među dobitnicima nagrada na Wine Vision 2023 ističu se vina koja su osvojila srca žirija i posetioca. Najbolje belo vino, koje dolazi iz vinarije Krstašica, nosi naziv Sauvignon Blanc 2022. U kategoriji najboljeg crvenog vina, vinarija Chichateau zasluženo je odnela pobedu sa vinom Fabula Lagum 2019. Srbija se ponosi Nacionalnim trofejom za chardonnay vinarije Zvonko Bogdan. Severna Makedonija takođe je donela svoj Nacionalni trofej kući zahvaljujući vinu Cabernet Sauvignon Ten Barrels Reserva 2020, iz Chateau Kamnik. Albanija se izdvaja Nacionalnim trofejem za vino Šeš i Bardhe 2022, vinarije Duke. 

Najslađi ukus na ovom takmičenju nosi Tri Sunca Traminac kasne berbe 2016, iz Fuškogorskih Vinograda. Bermet Red 2021 iz Veritas vinarije osvaja titulu najboljeg ojačanog vina. Traminac bez cenzure 2021 iz Bikicki Vinarije je nagrađen kao najbolje narandžasto vino. Triumph Noir Sparkling 2019, vinarije Aleksandrović, okrunjeno je kao najbolje penušavo vino, dok je 100 žena 2022 iz Vinarije 100 Žena poneo priznanje najboljeg rozea.

Autohtone sorte takođe su dobile svoje mesto među dobitnicima: vinarija Manastira Studenica se ponosi sa 1186 Prokupac 200, dok vinarija Tikveš osvaja titulu najboljeg belog vina autohtone sorte sa Žilavka Bela Voda 2022. 

Gde pronaći vrhunska vina?

U Pokloni za najmilije možete pronaći proizvode destilerija Stanišić, Potpis, Hubert 1924 i Akov, Akademska i Stara Sokolova rakija, vina iz Vinarije Zvonko Bogdan, Verkat, Mačkov Podrum, Grumen i Belo Brdo, kao i proizvode Vacu Vin, koji su takođe bili učesnici na ovom događaju.

Naša ponuda obuhvata proizvode iz vinarija koje su ostvarile izvanredne uspehe na Wine Vision, uključujući pobednike kao što su Chardonnay Zvonko Bogdan i Bermet Red 2021 Veritas. Uskoro ćemo proširiti asortiman vinima i drugih nagrađenih vinarija sa ovog prestižnog događaja. Do tada, na našim policama čekaju vas mnogi balkanski vinogradarski dragulji, koji odražavaju Wine Vision duh. 

Ova izuzetna vina mogu se savršeno uklopiti u naše kreativne aranžmane, prilagođene ukusu primaoca. Kada se kombinuju sa našim širokim asortimanom visokokvalitetnih proizvoda, vaš poklon postaje prava proslava ukusa i izvanrednosti. Posvećeni smo tome da vam pomognemo u osmišljavanju i izradi nesvakidašnjih i nezaboravnih poklona koji se u potpunosti prilagođavaju ukusu primaoca, u visini budžeta koji ste odredili.

Flašu finog vina možete upariti sa raznim dodacima kao što su slatkiši, voće, cveće ili čak u formi jestivih buketa. Bez obzira da li se radi o boci nagrađivanog vina, pažljivo odabranoj korpi za poklon ili personalizovanom izboru proizvoda, naš cilj je da svaku priliku učinimo posebnom i da vaši pokloni odišu elegancijom i pažnjom prema detaljima.

Wine Vision je proslavio još jednu uspešnu vinsku godinu, a kako se i sami približavamo sezoni proslava, privučeni smo savršenim načinom da se oprostimo od stare godine i dočekamo novu – uz čašu finog vina! Zato vas pozivamo da nas posetite i istražite ova vina, te da zajedno kreiramo personalizovane poklone koji odražavaju eleganciju, promišljenost i zahvalnost. Naposletku, u vinu je istina – ali i toplina i pažnja.

Posted on Leave a comment

Novogodišnji pokloni: Kreativne ideje i brza rešenja

Svake godine praznična euforija se ponavlja, donoseći sa sobom tradiciju razmene poklona sa najmilijima. Međutim, pronalazak jedinstvenih i kreativnih novogodišnjih poklona može biti pravi izazov. U ovom blog postu, želimo vam pomoći da izađete iz okvira uobičajenih poklona i iznenadite svoje prijatelje i porodicu poklonima koje će pamtiti. 

Saznajte nekoliko praktičnih saveta i kreativnih ideja koje će ovu Novu godinu učiniti nezaboravnom.

Pokloni koji odražavaju individualnost vaših najmilijih

Kada su u pitanju novogodišnji pokloni, razmišljanje “outside the box” može dovesti do divnih iznenađenja. Razmislite o izboru poklona koji rasplamsava kreativnost i donosi radost vašim najmilijima. Sjajan izvor ideja za ovako promišljene poklone su interesovanja i hobi primaoca. Za umetnika u vašem životu, visokokvalitetan blok za crtanje i set olovaka u živopisnim bojama će otključati nove inspirativne momente. Ako vaš prijatelj ili član porodice uživa u fotografiji, sigurno ćete ga obradovati kursom fotografije ili polaroidom kojim može da zabeleži uspomene na šarmantan i jedinstven način. Takođe možete odabrati personalizovane puzle, koja sadrže dragu porodičnu fotografiju, pružajući sate zabave tokom praznične sezone.

Iako su hobiji odlična inspiracija za kreativne poklone, postoje i mnogi drugi načini da iznenadite svoje najdraže tokom novogodišnjih praznika. Na primer, ljubiteljima kulinarstva možete napraviti personalizovani kuhinjski set sa njihovim imenima ili prazničnim receptima. Za ljubitelje muzike, razmislite o unikatnim slušalicama ili vintage gramofonskim pločama njihovih omiljenih bendova. Najdraže ćete sigurno oduševiti i ručno izrađenim sapunima ili mirisnim svećama, kao i fotoalbumom koji dočarava vaše posebne trenutke. Najvažnije je da poklon bude pažljivo odabran i da odražava ličnost osobe kojoj je namenjen.

Promišljeno pakovanje čini razliku

Imajte na umu da je prezentacija podjednako važna kao i sadržaj poklona. Kreativno pakovanje novogodišnjih poklona dodaje notu promišljenosti i pažnje i može pretvoriti običan poklon u pravo malo umetničko delo. Evo kako.

Razmislite o upotrebi neobičnih i neočekivanih materijala za umotavanje, kao što su stare mape, papiri sa notnim zapisima ili jednostavan braon papir koji možete personalizovati ručno iscrtanim dizajnom ili porukama od srca. Možete mu dodati prirodne elemente poput grančica bora, novogodišnjih bobica ili suvog cveća. Ako ste dovoljno smeli, oprobajte se u veštini origamija i savijte papir u složene oblike ili životinje, čineći proces otpakivanja poklona pravim malim zadovoljstvom.

Ne zaboravite da uključite personalizovane dodatke kao što su ručno izrađene čestitke ili domaći praznični kolačići. Na taj način ne samo da pokazujete da trud i posvećenost satkane u poklon, već stvarate divne uspomene koje će trajati.

Jedinstveni novogodišnji pokloni iz naše prodavnice

Ukoliko nemate vremena ili maštovitosti za osmišljavanje i kreiranje savršenih novogodišnjih poklona, naša prodavnica nudi niz ekskluzivnih opcija koje će sigurno oduševiti vaše najmilije. Zamislite oduševljenje i osmehe dama kada im poklonite tašnu napravljenu od Ferrero Rocher kuglica, divnog i jestivog dodatka koji kombinuje modu sa uživanjem. Ako vam je na umu romantično i elegantno iznenađenje za devojku u novogodišnjoj noći, sinonim za to je kutija u obliku srca ispunjena ružama od sapuna, bocom šampanjca i ukusnim Raffaello čokoladama.

Možda želite da napravite nezaboravnu izjavu bez mnogo reči? Bacite pogled na našu novogodišnju kovertu. Ovaj svečani aranžman uključuje razne poslastice poput svežeg voća, šarmantne lampe, slatkih slatkiša, iskrene razglednice i obilja mirisnih borovih grana, koje dočaravaju suštinu praznične sezone. Još jedan način da širite radost u porodici i među prijateljima je naša kutija iznenađenja. Prepuna prazničnih detalja, sadrži ljupku novogodišnju šolju, suvo voće, domaći džem, štapiće cimeta i vesele novogodišnje ukrase.

Želite da osvežite i novogodišnju trpezu? Učinite to našim jestivim buketima, koji sadrže divnu kombinaciju suhomesnatih proizvoda, zanatskih sireva, svežeg voća ili slatkih poslastica. Ovi jestivi aranžmani ne samo da daju jedinstven pečat vašim svečanostima, već i oduševljavaju nepca gostiju, čineći proslavu nezaboravnom. 

Last-minute kreativna rešenja

Pripreme za praznike se često preklapaju sa naletom posla i brojnim obavezama, slobodnog vremena nam često nedostaje. Zato nudimo zgodna rešenja u poslednjem trenutku za one trenutke kada vam je potreban promišljen poklon bez luksuza vremena. U našoj prodavnici ćete pronaći niz gotovih proizvoda , ali ako imate nešto specifično na umu ili želite da personalizujete svoj poklon, tu smo da “vas pokrijemo”. Podelite nam svoje ideje i odredite budžet, a mi ćemo kreirati i upakovati savršen poklon po meri primaoca.

Ukolite ste tokom praznika daleko od svojih najmilijih, naša usluga dostave širom zemlje obezbeđuje da vaš promišljen gest stigne do njih i učini da se osećaju cenjeno i voljeno.

Za više inspiracije, izbora i informacija o izvanrednim poklonima, posetite našu prodavnicu, pišite nam ili nas pratite Instagramu. Zajedno ćemo učiniti da ovo bude novogodišnja sezona darivanja koja će dugo ostati urezana u sećanju vaših najmilijih!

Posted on Leave a comment

Sezona slava: Osvežite tradicionalne poklone daškom kreative

Kada dublje zaronimo u kulturu i tradiciju Srbije, neizbežno se susrećemo sa jedinstvenim običajem – slavom. To je dan kada porodice odaju počast svom svetitelju zaštitniku u krugu najbližih, uz svečanu trpezu i darivanje. Tradicionalni pokloni obično uključuju dobro vino ili domaću rakiju, kafu i poslastice. Ipak, sve češće osećamo potrebu da poklonimo nešto neuobičajeno.

Kreativni dodatak tradicionalnim poklonima je uvek sjajna ideja, budući da daje lični pečat i autentičnost poklonu. Takvim gestom šaljete jasnu poruku o pažnji i trudu koji ste uložili. Kako se polako bliži sezona slava, možda se već sada nalazite pred dilemom šta kupiti i kako učiniti poklon drugačijim. 

Stoga vam u nastavku predlažemo nekoliko originalnih slavskih poklona iz naše ponude.

Buket od suhomesnatih proizvoda sa vinom

Kada želite da postignete savršen spoj tradicije i kreative, naš jestivi buket od suhomesnatih proizvoda uparen s vinom će biti na visini zadatka. Svaki proizvod u buketu je pažljivo odabran zbog svog kvaliteta, dopunjen svežim povrćem. Dok vino odražava klasičnu slavsku tradiciju, neobični format poklona dodaje faktor iznenađenja. Ovaj jedinstveni gurmanski slavski poklon ne samo da će izazvati osmehe, već se može odmah degustirati.

Poklon set suvog voća

Ukoliko tražite poklon za posnu slavu, trpezu domaćina možete obogatiti simpatičnim poklon setom suvog voća. U elegantnoj kutiji s mašnom nalaze se pažljivo aranžirane porcije suvog i svežeg bobičastog voća, oraha i lešnika, upotpunjene bocom osvežavajućeg Prosecca. Ovaj set ne samo da dodaje šarm slavskoj trpezi, već i odiše pažnjom i ukusom. 

Vino sa čokoladnom ružom

Još jedan način da osvežite slavske poklone daškom kreative je elegantna kutija koja skriva prefinjen odabir: Prosecco, belgijsku čokoladnu ružu i vrhunske Ferrero i Mozart kuglice. Ovaj nesvakidašnji spoj čini idealan slavski poklon, nudeći modernu interpretaciju tradicije kroz pažljivo birane delikatese, sve upakovano u stilu.

Kinder buket sa šampanjcem

Kinder buket upotpunjen šampanjcem predstavlja vrhunski izbor za slavski poklon. U njemu se nalaze najpopularnije vrste Kinder čokolade, raskošna tegla Nutella, kvalitetan šampanjac i prelepa dekorativna srca. Ova kombinacija klasičnog i modernog sigurno će oduševiti svakog domaćina i ostaviti nezaboravan utisak.

Jagode u čokoladi

Jagode u čokoladi su ne samo ukusan, već i inovativan slavski poklon koji će posebno oduševiti dame. Kombinacija sočnih, mirisnih jagoda prelivenih kvalitetnom belgijskom čokoladom, dostupnih u različitim nijansama i obogaćenih raznim slatkim ukrasima, čini ovaj poklon ne samo ukusnim, već i vizuelno privlačnim i jedinstvenim.

Slatke i cvetne korpice

U našoj prodavnici nudimo posebno osmišljene poklon korpice. U njima kreativno kombinujemo pića, kafe, čajeve, slatkiše i voće, omogućavajući vam da prilagodite sadržaj prema ukusima domaćina. Zbog sve veće popularnosti korpi sa cvećem, odlučili smo da proširimo našu ponudu upravo takvim aranžmanima. Vaš lični pečat je ono što uzimamo u obzir prilikom kreiranja, kako bismo vaš slavski poklon učinili još posebnijim i prilagođenim ukusu vaših najmilijih.

Klasično, ali posebno: Magija kreativnog pakovanja

Dopadaju vam se naše ideje, ali ste ipak privrženi tradicionalnim poklonima? To nipošto ne znači da vaš slavski poklon ne može da bude kreativan! Ako želite da poklonite bocu pića, kafu i čokoladu, ali da prezentacija bude posebna, razmotrite neke od sledećih metoda pakovanja.

Na primer, bocu vina, rakije ili likera možete umotati u elegantan ukrasni papir, vezati satenskom trakom i dodati personalizovanu čestitku. Kafu spakujte u retro limenu kutiju i ukrasite je rustičnom kanapom i suvim cvećem. Čokolade složite u obliku srca ili nekog drugog simbola na stabilnoj kartonskoj podlozi i umotajte ih u prozirnu foliju, dodajući šarenu mašnu za finalni dodir. 

Tradicionalni slavski trio, vino, kafa i čokolada, postaju prefinjen poklon kada ih smestite u drvenu kutijicu, a unutrašnjost ukrasite mekanom tkaninom, veštačkom travom, suvim cvećem ili svečanim tilom. Glavnom poklonu možete dodati i tradicionalne srpske motive, poput čaše za vino ili čokanjčića sa pravoslavnim simbolima ili zatvarača za flaše sa elementima narodne nošnje. Zatim zavežite kutiju mašnom ili dekorativnom trakom koja sadrži slavske detalje. 

Ako nemate dovoljno vremena ili inspiracije da sami ukrašavate, u našoj prodavnici nudimo već ukrašene kutije spremne za upotrebu.

Dodajte lični pečat 

Kuća svečara često je prepuna sličnih poklona, što stvara izazov u raspoznavanju. Upravo zato je dodavanje ličnog pečata poklonima od suštinske važnosti. Kada svaki poklon nosi jedinstvenu notu, ne samo da omogućava domaćinu da prepozna od koga dolazi, već i stvara dublju emocionalnu povezanost. 

Personalizovana čestitka ili poruka prenosi mnogo više od pukog sadržaja – ona govori o pažnji, trudu i ljubavi koju ste uložili. Isticanjem iz gomile tradicionalnih poklona, vaš dar će ostaviti trajan utisak i podsetiti domaćina na posebnost vašeg odnosa svaki put kada ga pogleda.

Bez obzira na izbor poklona, ključ je u pažnji i ljubavi kojom ga darujete. Ako su vam naše ideje bile inspirativne, pronađite više inspiracije u našim blog postovima i na Instagramu, gde vas vodimo kroz sve novitete iz naše kreativne radionice.

 

Posted on Leave a comment

Kako kreiramo naše ručno izrađene poklone?

Najdragoceniji pokloni su oni koji direktno govore iz srca – srcu primaoca. Zbog toga smo došli na ideju da postanemo vaša desna ruka u jačanju odnosa sa najmilijima. Smatramo su vreme, ljubav i pažnja prema detaljima uloženi u osmišljavanje i kreiranje poklona ono što mu daje istinsku vrednost. Iz tog razloga, nudimo bogat izbor nesvakidašnjih ručno izrađenih poklona, često kreiranih na nove načine kako bismo iznenadili i oduševili primaoca. Evo kako teče taj proces.

Ideja je da svaki poklon bude odraz ukusa, interesovanja i karaktera primaoca. To znači da ne praktikujemo univerzalan, ukalupljen dizajn, nego personifikujemo svaki aranžman prema preferenciji naših klijenata. Kako dolazimo do ideja? U početku smo istraživali različite izvore inspiracije i praktičnih saveta, poput kurseva i radionica posvećenih umetnosti pravljenja poklona po meri, vebinara i internet stranica. Nakon usvajanja potrebnog znanja i sticanja veština u ručnoj izradi poklona, ubrzo počeli da razvijamo sopstvene tehnike i vodimo idejama koje su nam pristizale u tom procesu. Danas, sa dve godine iskustva u ručnoj izradi poklona za najmilije, upoznati smo sa ukusom naših klijenata. Zahvaljujući tome, mnogo lakše dolazimo do ideja za idealan poklon za svaku priliku.

Kako je stil kreativne radionioce Pokloni za najmilije već dobro poznat našim kupcima i pratiocima na instagramu, često čujemo njihove predloge i viziju za dizajn poklona kojima bi želeli da razvesele najbliže, kolege ili poslovne partnere. Naši kupci nam donose ne samo svoje ideje o sadržaju i aranžmanu poklona, već i emocije, uspomene i poruke koje nas inspirišu da ispunimo, ali i prevaziđemo njihova očekivanja. Ponekad ove smernice dolaze u vidu omiljenog cveća, vrste slatkiša, palete boja, određenog pića, plišanih meda, dirljive ljubavne priče, omiljenog citata i drugih simbola ljubavi, pažnje i poznavanja najdražih. Sve ono što vas povezuje sa voljenom osobom koristimo kao moćnu kreativne iskru. Pritom, igramo ulogu tumača i vajara vaših osećaja u opipljive uspomene koje nose i vizuelnu privlačnost i emocionalnu dubinu. I naravno, ostaju upamćene.

Naša misija je da usrećimo što više ljudi onim što radimo s mnogo ljubavi i posvećenosti. Stoga kreiramo poklone koje svako može da priušti. Pored slobode izbora po pitanju dizajna i kombinovanja stavki poklona, pružamo vam mogućnost da sami odredite iznos budžeta koji ste spremni da izdvojite. Na taj način, lakše dolazimo do idealnih opcija usklađenih sa vašim mogućnostima. Nakon što razjasnimo sve detalje u dogovoru sa vama, krećemo u potragu za svim predmetima i dekorativnim dodacima potrebnim da učinimo aranžman posebnim. Biramo svaku stavku sa preciznošću i pažnjom, koristeći samo najfinije dostupne materijale. 

Kako bi oduševljenje primaoca bilo još veće, volimo da spajamo nespojivo. Na primer, u elegantni cvetni aranžman dodajemo jestive ruže, kreiramo jestive bukete od suhomesnatih proizvoda, voća ili slatkiša, ručno izrađujemo čokolade u obliku voća, kao i torte od igračaka i slatkiša. Kada kompletiramo sve delove u nesvakidašnji aranžman, pažljivo ga pakujemo radi bezbednog transporta i isporuke – bilo da smo mi zaduženi za to ili preuzimate poklon na našoj adresi. Bez obzira da li je glavna komponenta vašeg poklona hrana, cveće ili nešto drugo, poklone izrađujemo s akcentom na besprekornu higijenu, preciznost i kreativnost.

Kada su važne prilike u pitanju, razumljivo je da želite da sve bude u savršenom redu – i na vreme. Bilo da ste se odlučili za poklon koji podrazumeva više ili manje zahtevnu izradu, možete se osloniti na nas. Blagovremeno započinjemo nabavku i izradu, dok u međuvremenu po potrebi komuniciramo sa vama i dostavljamo naše kreativne proizvode širom zemlje u dogovoreno vreme. Vaše želje i smernice su okosnica kojom se vodimo, a sve to se trudimo da začinimo još po nekim detaljem koji će što lepše preneti poruku koju nosite u srcu.

Kreiranje poklona za najmilije dosad je bilo sjajno putovanje, puno učenja, promena, upoznavanja, inspiracije i emocija. Nastavlljamo da tražimo načine da učinimo našu praksu boljom i lepšom, dok ostajemo verni prvobitnoj ideji – da obradujemo vaše najdraže baš kako želite.

Posted on Leave a comment

Kako odabrati savršen ručno izrađen poklon za svaku priliku?

Kupovina ručno izrađenog poklona za vaše najmilije je znak da ste uložili vreme i trud da osmislite nešto jedinstveno za njih. Ovim gestom takođe pokazujete da poznajete ukus i interesovanja vaše drage osobe, što prevazilazi svaki poklon koji se može naći među predmetima masovne proizvodnje. Osim toga, sama potraga ili učešće u izradi ovih ljupkih znakova pažnje može biti zabavno i korisno iskustvo!

Uz samo malo promišljene pripreme, možete učiniti da se vaša draga osoba oseća ne samo presrećnom, nego i posebnom. Ipak, trebalo bi da obratite pažnju na to koja vrsta ručno izrađenih poklona je adekvatna za određenu priliku. Nekoliko sjajnih saveta delimo u nastavku teksta.

Rođendan

Ako postoji prilika kada je personalizacija poklona “a must”, to su rođendani. Čak i onima koji nisu fanovi velikih proslava, bezličan rođendanski poklon najčešće izaziva razočarenje. Stoga bi za ovu priliku savršen izbor bio predmet s pečatom slavljenikovog ukusa. To mogu biti ručno pravljene mirisne sveće i čokolade, buket sačinjen od omiljenih slatkiša, šolja sa citatom ili internom šalom, kao i ručno ispisana čestitka za koju ćete zalepiti vaučer (za knjige, masažu, kozmetiku, garderobu). Naravno, osluškujte želje drage osobe blagovremeno kako biste pronašli baš ono što će je oduševiti i iznenaditi, te tome dodajte malo kreative. Ništa bolje od kombinacije lepog i korisnog!

Godišnjica

Poklon za godišnjicu veze ili braka ume da stvara glavobolje ukoliko niste kreativni poput vašeg partnera. S druge strane, možda ste dugo zajedno, pa je shodno tome ideja sve manje. Srećom, i u ovom slučaju personalizovan poklon spašava dan. Razmislite o fotoalbumu sa vašim uspomenama, ručno izrađenom ramu za zajedničku fotografiju (sa venčanja, putovanja) ili unikatnom nakitu. Ukoliko je vaša draga osoba romantična, poklonite joj ukrasnu kutiju sa cvećem, vinom i slatkišima (ne zaboravite poruku od srca) ili buket od omiljenog cveća ili voća. Kažu i da ljubav ide preko stomaka, pa će gurmani sigurno biti oduševljeni jestivim buketom od suhomesnatih proizvoda i sira. Najbolje od svega? Ne morate da gledate tutorijale za izradu ovih aranžmana. Pronađite savršen poklon u ponudi naše kreativne radionice, a mi ga dostavljamo na željenu adresu!

Venčanje

Darivanje mladenaca je ukorenjeno u svim kulturama i simbol je lepih želja za budući zajednički život. S obzirom na svečanost i raskoš ove prilike, jedinstven ručno izrađen poklon je uvek sjajna ideja. Budući bračni par možete iznenaditi naslikanim portretom, ručno veženim jastučnicama ili nakitom sa njihovim inicijalima, šoljama sa printom njihove zajedničke fotografije ili kuhinjskom daskom sa urezanim prezimenom ili datumom venčanja. Naravno, cveće je vanvremenski detalj bez koga ne može da prođe slavlje ove prirode. Ako želite da vaš buket postane još jedna nezaboravna uspomena na ovaj divan dan, uzmite u obzir eskluzivne bukete od 101 ruže, slatkiša, voća ili kombinacije ove tri stavke – uz ručno pisanu čestitku. Elegancija je uvek u modi!

Slava

U našoj tradiciji obično nema dileme kada je u pitanju slavski poklon. Piće, kafa i bombonjera su uigran tim koji ne greši. Ipak, sigurno ponekad poželite da razbijete monotoniju poklonom koji će se istaći od uobičajenih. Kako vam zvuči ideja o ikoni sveca naslikanoj od strane uličnog slikara ili ručno izrađene slavske sveće (koje možete dodatno ukrasiti po želji)? Slavski stolnjak sa ručno izveženom slikom sveca, krsta, drugih pravoslavnih motiva ili čestitke ujedno će biti koristan i maštovit izbor, koji će domaćini moći da koriste iz godine u godinu. Ako ste ipak pobornik tradicionalnog “tria”, ostanite pri tom izboru – ali ga poklonite u kreativnom aranžmanu poput ukrasne kutije ili buketa.

Odbrana diplomskog rada

Kada dugogodišnja posvećenost učenju konačno dobije svoju krunu, osećaj koji prati ovu priliku teško je iskazati. Takođe, ponekad je teško i osmisliti odgovarajući poklon, kao znak podstreka za dalje uspehe. Naš savet je da se oslonite na klasiku – uz dašak pompe! Rokovnik ili dnevnik za dalja istraživanja uvek su savršen izbor poklona za odbranu diplomskog ili master rada. Možete ih personalizovati ručnim zapisivanjem motivacionih citata o uspehu, ciljevima i istrajnosti ili uklopiti u ukrasnu kutiju ispunjenu slatkišima ili cvećem izrađenim od papira. Kombinacija cveća i balona, kao i kreativne torte od slatkiša su još jedan savršen način da obradujete slavljenika nesvakidašnjim gestom. 

Zlatno pravilo za kraj

Pokloni su tu da stvorimo i ojačamo emocionalne veze, učinimo jedni druge srećnima i  izrazimo svoju ljubav na smislen i kreativan način. Prilikom odabira, vodite se sledećim pitanjima: šta vaši najmiliji vole, da li su izrazili određenu želju, koliko ste bliski, šta želite da poručite poklonom i kojim budžetom raspolažete? Odgovorom na ova pitanja, vrlo lako ćete doći do savršenog poklona, a time ćete uspešno pokazati pažnju, uvažavanje i poštovanje. 

Ako se i nakon ovog teksta nalazite u dilemi, kontaktirajte nas i zajedno ćemo doći do nesvakidašnjeg, kreativnog i lepog iznenađenja za vaše najdraže.

Posted on Leave a comment

Kako da ne zaboravim bitne datume i odaberem poklon na vreme?

Sigurno ti se barem jednom desilo da zaboraviš važan datum poput rođendana, godišnjice, slave ili praznika. Čak i ako nisi propustio ovaj datum, ali je pred vratima, pronalaženje poklona u poslednjem trenutku može biti stresno. Pritom, ako je ponuda poklona u tvom okruženju skromna, rizikuješ da razočaraš primaoca izborom. 

Praćenje datuma i planiranje kupovine poklona ume da bude izazov u današnjem haotičnom tempu života. Srećom, možeš da se osloniš na male trikove koji će dati do znanja tvojoj voljenoj osobi da ti je stalo. 

Evo nekoliko saveta kako da ne zaboraviš važne datume i odabereš poklon na vreme.

  • Koristi (online) podsetnik

Čuo si za narodnu izreku “pametan zapisuje”. U svetlu datuma koji zahtevaju darivanje, bićeš zahvalan sebi ako si se držao ove pouke. Ako provodiš većinu vremena uz telefon ili laptop, iskoristi aplikaciju podsetnik ili Google kalendar kako ti ne bi promakao nijedan važan događaj. Opcija podsećanja na iste datume svake godine je još jedan siguran način da blagovremeno isplaniraš kupovinu poklona za sve predstojeće prilike. Možda si ipak “stara škola” i preferiraš ručno beleženje. U tom slučaju nabavi rokovnik ili papirne stikere koje ćeš da konsultuješ s vremena na vreme.

Aplikacija podsetnik ili rokovnik ti mogu poslužiti i kao spisak poklona koje su tvoji najmiliji već dobili, kao i ideja za buduće poklone. Na ovaj način se nećeš ponoviti u odabiru poklona, a izvor ideja za poklone će ti uvek biti pri ruci kada zatreba.

  • Planiraj unapred

Čak i kada te podsetnik na vreme obavesti o važnom datumu, uvek može da iskrsne nepredviđena okolnost i spreči te da obaviš kupovinu poklona na vreme. Zato je najbolje ne čekati poslednji momenat. Najbolje je krenuti u potragu nekoliko dana ili nedelja unapred kako bi imao više vremena i inspiracije da odabereš savršen poklon. Ako znaš šta bi tvoji najmiliji želeli mnogo pre samog događaja, dobra ideja je da odmah kupiš poklon i odložiš ga na skriveno mesto. Dobra organizacija i promišljen izbor će oduševiti primaoce, jer ćeš u tom slučaju odabrati ono što najviše vole i pokazati im da si se posvetio ispunjenju njihovih želja. 

  • Ne ustručavaj se da pitaš

Kad smo kod planiranja unapred, da li ti se nekad desilo da znaš da se bliži važna godišnjica, ali ne znaš tačan datum? Ovog puta se osloni na drugu umotvorinu – ko pita, ne skita. Iako možda osećaš da ćeš razočarati ili povrediti dragu osobu kada je pitaš za datum koji se pretpostavlja da znaš, imaj na umu je da veće razočarenje da uopšte ne pitaš. Posmatraj to na ovaj način. Tako ćeš pokazati volju da obeležiš datu priliku i da ti je važno da usrećiš slavljenika, i još važnije – nećeš zaboraviti. Naravno, ukoliko je u pitanju datum koji verovatno zna porodica ili najbolji prijatelj slavljenika, imaš sreće!

Suština poklanjanja nije sam poklon, već poruka koju njime prenosiš. Kada odabereš pravi poklon spram ukusa i interesovanja tvojih najmilijih, ono što im na taj način govoriš je da ih voliš, uvažavaš i želiš da budu srećni. Efekat koji izaziva odvajanje vremena da razmisliš o tome šta bi najviše obradovalo tvoje voljene će biti nemerljivo veći od materijalne vrednosti čak i onih najskupljih poklona.

Naravno, nekada jednostavno nećeš imati inspiracije da sam osmisliš kreativan poklon. No, čak i u toj situaciji postoji način da ostvariš zamisao o nezaboravnom iznenađenju. Piši nam, kaži šta sve vole tvoji najmiliji i zajedno ćemo osmisliti savršeno iznenađenje u okviru budžeta koji sam odrediš. 

I, naravno, naša kreativna radionica će isporučiti poklon na vreme!

Posted on Leave a comment

Idealan poklon za svaki horoskopski znak

Među članovima porodice i prijateljima, uvek postoji osoba kojoj je nemoguće odabrati poklon. Možda ne pokazuje sklonost prema određenom hobiju, ne ističe rođendanske želje ili jednostavno već ima pregršt stvari u kojima uživa. U tom slučaju, pravi izbor poklona krije se u karakteristikama horoskopskog znaka.

Znamo da je svaki znak zodijaka specifičan po pitanju temperamenta, interesovanja i senzibiliteta. Uzevši u obzir ove karakteristike, možeš doći na ideju za poklon kojim ćeš sigurno oduševiti dragu osobu. 

Nisi upoznat sa zakonima sazvežđa? Konsultuj naš mini vodič u nastavku teksta.

Ovan (21. mart – 19. april)

Prvi znak zodijaka poznat je impulsivnosti i vatrenom temperamentu. S obzirom da je avanturističke prirode, prilikom izbora poklona za ovna, razmišljaj u pravcu zabavne aktivnosti. To može biti putovanje, sportska oprema, odlazak na hajking ili plesno veče. Karta za escape room ili kviz veče biće odličan začin za ovnov takmičarski duh. Drugim rečima, izbegavaj sve što je već viđeno i svakodnevno!

Bik (20. april – 20. maj)

Stabilnost, uspeh i materijalna sigurnost su sinonim za bika. Stoga bi idealan poklon za pripadnika ovog znaka bio nešto što udovoljava njegovoj ljubavi prema luksuzu. Buket gurmanskih specijaliteta, nakit, vaučer za masažu ili ekstravagantni izlet su baš po bikovoj meri. Uvek možeš i da mu ulepšaš prostor u kom provodi vreme elegantnim dekoracijama za zid i nameštaj.

Blizanci (21. maj – 20. jun)

Blizancima će se najviše dopasti poklon koji podstiče njihovu radoznalost. Izazovna slagalica, društvena igra, online kurs, knjiga, pametni sat ili moderni gadžet biće pravi intelektualni stimulans za ove zaljubljenike u znanje. Karta za bioskop, muzički festival ili sajam udovoljiće komunikativnoj i društvenoj strani ovog znaka. 

Rak (21. jun – 22. jul)

Šta pokloniti empatičnom, duboko intuitivnom i privrženom raku? Definitivno nešto što dočarava njihovu istančanu emotivnuprirodu. Mekano ćebe, dan u spa centru, ljubavni roman, album sa zajedničkim fotografijama ili slatka korpa bez sumnje će staviti raku osmeh na lice. Ipak, imaj na umu da možda najviše od svega voli da provodi vreme sa najmilijima, pa neka i to bude obavezno sastavni deo poklona.

Lav (23. jul – 22. avgust)

Lav je – lav! Odlučan, dramatičan, ponosan, tvrdoglav i kreativan. Zato se potrudi da izbor poklona baziraš na njegovoj potrebi za pažnjom. Lava ćeš osvojiti nakitom, kvalitetnom kozmetikom, personalizovanim detaljima, kartama za događaj kojem se raduje ili skupocenim komadom odeće.

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Ako su device po nečemu poznate, to su organizacione veštine i težnja ka perfekcionizmu. Sigurno će ceniti poklone kao što je fensi planer, organizer za radni sto, pisaći set, kuhinjski gadžet ili kreativna rešenja za odlaganje predmeta u domu. Neka ti praktičnost bude ključna reč prilikom odabira!

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Romantične, kreativne, društvene i neodlučne vage ne mogu bez lepote i harmonije. Sigurno ćeš privući njihovu pažnju predmetima koji im omogućavaju zen. Mirisne sveće, cveće, kozmetika, slike, kućni dekor, parfem, dan u prirodi ili romantična večera učiniće da se osećaju posebno i spokojno.

Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

Poklon koji je u skladu sa misterioznom, intenzivnom, odlučnom i strastvenom prirodom škorpije je sve što obično ne bi kupio većini ljudi koje poznaješ. Intrigira ih astrologija, knjige o kristalima, tarot karte, intenzivni mirisi, egzotični kućni ukrasi i kursevi ezoterije ili ličnog razvoja.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Ako nabasaš na komplet za kampovanje, knjigu o putovanjima, gadžete u službi aktivnosti na otvorenom ili priliku za bungee jumping, nemoj više da tragaš. Pokloni ovog tipa savršeno odgovaraju strelčevoj ljubavi prema avanturama i istraživanju nepoznatog. Sve što znači iskakanje iz zone komfora dolazi u obzir.

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Ambicija, disciplina i odgovornost su jarčevo srednje ime. Ove osobine će oplemeniti poklon poput poslovne knjige, držača za vizit karte, stonih kontejnera za skladištenje dokumenata, aktovke ili kvalitetnog novčanika. Naravno, naporan rad zaslužuje nagradu, pa ni dan u velnes centru nije na odmet.

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Nekonvencionalnom, radoznalom i inovativnom duhu vodolije najviše će se dopasti pokloni koji reflektuju individualnost i ekscentričnost. Potraži unikatni nakit ili dekor, najnoviji komad tehnologije, članarina za ekstremni sport i pretplata na nesvakidašnji kurs. Opuštanje uz kvalitetno vino, slatkiše ili egzotično jelo takođe se slaže uz specifičnu ličnost vodolije.

Ribe (19. februar – 20. mart)

Poslednji znak zodijaka odlikuje se duhovnom, osetljivom i romantičnom prirodom. Možeš ih obradovati priborom za slikanje, kartom za muzički događaj, kolekcijom poezije ili gramofonskom pločom njihovog omiljenog umetnika. Aplikacija za meditaciju je još jedan sjajan izbor za one posvećene miru i duhovnom razvoju.

Najzad, ako želiš da iznenadiš tvoje najmilije kreativnim i personalizovanim poklonom, a nemaš vremena za kupovinu i osmišljavanje pakovanja, naš tim će ti rado pomoći!

Posted on Leave a comment

Koji je pravi povod za korporativni poklon?

Korporativni pokloni su uobičajena praksa u poslovnom svetu. Reč je o predmetima koje organizacija poklanja svojim zaposlenima, poslovnim partnerima ili klijentima u znak zahvalnosti ili sećanja na posebnu priliku. Često se odabiru pokloni u skladu sa vrednostima kompanije, sa ciljem uspostavljanja i održavanja dobrih odnosa. To mogu biti skromniji pokloni poput olovki, rokovnika, gadžeta, pića i slatkiša, ili skupoceni poput satova, kožnih aktovki i aranžmani za putovanja.

Kao i svi drugi pokloni, korporativni podstiču dobro raspoloženje i jačaju međuljudske veze. U poslovnoj praksi znače stvaranje pozitivne reputacije kompanije, te razvijanje poverenja i odavanje poštovanja. Takođe su sjajna nagrada i znak zahvalnosti za trud i lojalnost zaposlenih. 

U konkurentskom poslovnom okruženju, korporativno darivanje je odličan marketinški alat za privlačenje potencijalnih poslovnih prilika i isticanja organizacije. Personalizovani korporativni pokloni čine da se primaoci osećaju cenjenim. Samim tim, biće zadovoljni i odlučni da ostanu verni klijenti, kupci i partneri tvog brenda.

Sada kada smo razmotrili benefite koje korporativni pokloni pružaju tvojoj kompaniji, hajde da istražimo prilike za koje bi bilo poželjno da ih uzmeš u obzir.

Praznici

Sezona praznika je idealna prilika da zaposlenima, klijentima i partnerima pokažeš gest zahvalnosti. Slanje ili uručivanje poklona za novogodišnje, božićne, uskršnje ili nacionalne praznike podiže već sjajno raspoloženje. S druge strane, vreme koje si izdvojio da nagradiš doprinos tvog tima tokom prethodnog perioda bez sumnje će obradovati svakog člana i uliti motivaciju za nastavak saradnje. 

Specijalne prilike lične prirode

S vremena na vreme, svakom članu kolektiva se bliži značajan datum ili životna prekretnica. Rođendani zaposlenih i klijenata ili rođenja njihove dece, venčanja i odbrane doktorskih disertacija su povod da razmisliš o korporativnim poklonima. Ipak, budući da se radi o prilikama lične prirode koje imaju sentimentalnu vrednost, one nisu vreme za generički poklon. Personalizacija korporativnog poklona u skladu sa prirodom događaja, ali i ukusom slavljenika, u ovom slučaju je pun pogodak.

Jubileji i priznanja zaposlenih

Svakom je stalo da njegov trud bude prepoznat i uvažen. Iako su reči hvale i zahvalnosti dovoljan podstrek, poklon kao uspomena i podsetnik na poslovna dostignuća je uvek dobrodošao. Unapređenja, godišnjice rada, izvanredno izvršen zadatak ili projekat, odlazak u penziju, pa i odlazak iz kompanije su idealni momenti da se osvrneš na zajedničku saradnju i izraziš zahvalnost za posvećenost. Korporativno darivanje u ove svrhe šalje pozitivnu sliku o kulturi tvoje kompanije, a primaocu stvara lepe uspomene.

Važni datumi kompanije

Davanje korporativnih poklona u znak zahvalnosti podstiče moral i učinak zaposlenih, ali i vernost uslugama ili proizvodu tvoje organizacije. Stoga, razmisli o društvenim događajima poput seminara, sajmova, konferencija ili godišnjice kompanije kao prilici da znakom pažnje doprineseš ugledu kompanije, jačanju partnerstva i širenju poslovne mreže. Pritom, prilikom izbora poklona razmišljaj u pravcu vrednosti i kulture koje gaji tvoje poslovanje.

Početak i završetak saradnje s klijentom 

Zašto dodatno ne zapečatiti potpisivanje ugovora ili kraj projekta znakom pažnje? Poklon, stilizovani email ili rukom pisana zahvalnica uveliko doprinosi učvršćivanju pozitivnog profesionalnog odnosa i odličan je primer kako ostaviti još bolji utisak. Ovakvim gestom šanse za nastavak saradnje su mnogo veće – kao i vidljivost tvoje kompanije u moru konkuretnskih.

Prilika za kupovinu poklona je iza ugla? Proviri u ponudu naše kreativne radionice i pronađi jedinstven korporativni poklon kao krojen za predstojeći povod.

Posted on Leave a comment

Šta znači dati poklon?

U našoj kulturi je ukorenjeno da darujemo jedni druge u posebnim prilikama. Ova tradicija se prenosi s generacije na generaciju i predstavlja znak pažnje, ljubavi i zahvalnosti. Ipak, danas postoji više prilika za kupovinu poklona nego što je bio slučaj u dalekoj prošlosti. Osim za rođendane i venčanja, razmišljamo o poklonima za malu i veliku maturu, odbranu diplomskog, godišnjicu veze ili braka, Dan zaljubljenih, 8. Mart, poslovne jubileje i mnoge druge specijalne dane.

Shodno prilici, poruka koju poklon prenosi je specifična. To znači da bi odabir poklona trebalo da bude usklađen sa vrstom događaja, kao i karakterom i ukusom primaoca. Evo šta znači dati određen poklon.

Cveće je uglavnom prva asocijacija na poklone. Ovaj klasičan gest je prikladan za široku lepezu emocija – od uvažavanja, simpatija, ljubavi do saučešća. U većini kultura, poklanjanje crvenih ruža je sinonim za romantiku, dok se žuta boja povezuje sa prijateljstvom. Ružičasto cveće simbolizuje zahvalnost. Ako želiš da se primalac poklona oseća posebno i da ojačaš vaš međusobni odnos, primeni sledeći trik. Potrudi se da personalizuješ poklon – odabirom omiljenog cveta i boje ili dodavanjem poruke ili neobičnog detalja u buket. Ovo će učiniti već poseban momenat nezaboravnim.

Korpa ili buket od gurmanskih specijaliteta, vina ili slatkiša uvek su dobar izbor kada želimo da poklonom izrazimo poštovanje i zahvalnost starijima, nadređenima, kolegama, poslovnim partnerima i ljudima koji su nam na bilo koji način pomogli. S druge strane, u kulturi našeg naroda je i razmena poklona prilikom posećivanja prijatelja i rodbine u njihovim domovima. Darivanjem ne samo da pokazuješ tvoju iskrenu zahvalnost i uvažavanje, nego i jačaš poštovanje, gradiš poverenje i stvaraš pozitivno raspoloženje. 

Ponekad je potrebno i da odamo priznanje za uložen trud i uspeh naših kolega, prijatelja ili članova porodice. Životne prekretnice poput odbrane diplomskog rada, prelazak u novu kompaniju ili odlazak u penziju zaslužuju lepe uspomene. Sat, parfem, knjige, predmet vezan za hobi slavljenika, umetnički komad ili putovanje samo su neki od primera koji će poslužiti kao nagrada i motivacija pred prelazak u sledeću fazu života. 

Kupovina poklona je neizbežna kada su u pitanju rođenja, krštenja i veridbe. Budući da su ovo momenti intenzivnih emocija, svima znači da ih proslave u krugu najmilijih osoba. Naravno, pokloni su u drugom planu, ali to ne znači da nisu važni. Iako je prisustvo najdražih suština ovih proslava, poklon posebno namenjen za tu priliku stvara uspomenu, te budi radost i zahvalnost za vreme i trud uložen u njegov odabir. U haotičnom tempu kojim uglavnom danas živimo, često nemamo vremena da provodimo vreme sa porodicom i prijateljima. No, kada nam pogled padne na poklon koji smo dobili od njih za važan dan, njegova sentimentalna vrednost nemerljivo prevazilazi materijalnu. A to je možda i najbolji poklon koji možemo da damo i dobijemo!

Spisak posebnih prilika se pruža u nedogled. No, da li je uvek neophodan? Zašto bi se kupovina poklona vezivala samo za određene datume? S vremena na vreme, svima znači neočekivani nalet veselja i dobrog raspoloženja. 

“Random” dan za poklon je savršen način da oslobodiš hormon sreće – s obe strane poklona. To ne mora da bude skup ili jedinstven poklon. Čak i mali gest poput romantične poruke, omiljene poslastice ili karte za bioskop može nekome ulepšati dan. Naravno, ako dobro poznaješ osobu, neće ti biti teško da se setiš nečeg što će joj izmamiti osmeh na lice. Seti se da ova mala dela ljubaznosti produbljuju odnose i pokazuju važnim ljudima da ti je stalo do njih.

Želiš da obraduješ svoje najmilije? Dobro bi ti došla ideja? Pogledaj našu bogatu ponudu kreativnih poklona ili nas kontaktiraj da zajedno osmislimo poklon kojeg će se tvoja draga osoba zauvek sećati.