Hubert 1924 Jabuka Barrique rakija od pet sorti jabuka 0.7l

2.190,00 рсд

SKU: 8606106441086 Category: Tag:

Description

Hubert Jabuka Barrique nastaje procesom koji počinje ceđenjem pet različitih sorti jabuka. Isceđeni sok se podvrgava kontrolisanoj fermentaciji i pretvara u jabukovo vino. Vino se zatim dvostruko destiluje u tradicionalnim bakarnim kazanima, pre nego što odleži u hrastovim buradima najmanje tri godine. Proces odležavanja rakiji daje ćilibarsku boju i karakterističan miris jabuke, pomešan sa notama vanile iz hrasta, što rezultira punim i uravnoteženim ukusom, jačine 40% vol. Obično se služi kao dižestiv na temperaturama 16-18 C.
Destilerija Hubert 1924, osnovana 2007. godine, je porodična kompanija specijalizovana za proizvodnju prirodnih rakija i i likera od šljive, dunje, kajsije, jabuke i kruške, trešnje i maline. Pažljivo odabrani, ručno ubrani plodovi se transportuju direktno u destileriju gde se hlade, podvrgavaju kontroli zrelosti, a potom prerađuju pranjem, otkoštavanjem i pasiranjem. Pedantno vođena fermentacija i jedinstvena dvostruka ili trostruka destilacija u bakarnim kazanima vrše se tradiconalnim tehnikama. Nakon odležavanja u hrastovim buradima ili posudama od nerđajućeg čelika najmanje tri godine, dobijena žestoka pića se mogu pohvaliti dubinom, složenošću i prepoznatljivošću, odražavajući suštinu njihovih prirodnih sastojaka.
Cenjena tehnika destilacije, kvalitet korišćenih jabuka i delikatan proces starenja stvaraju prepoznatljiv ukus i aromu Hubert Jabuke Barrique. Njen bogat proizvodni proces je odjeknuo kod poznavalaca širom sveta. Briga i zanatstvo uloženi u svaku bocu doveli su brojnih priznanja tokom godina. U periodu od jedne decenije, rakija od jabuke Hubert nagrađena je sa trinaest zlatnih medalja na raznim međunarodnim festivalima, uključujući osvajanje velike zlatne medalje i pobede na Međunarodnom festivalu Spirit Fest u Sarajevu 2018. godine.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Hubert 1924 Jabuka Barrique rakija od pet sorti jabuka 0.7l”

Your email address will not be published. Required fields are marked *