Kiš Chardonnay sa profilom dinje i citrusa 0,75

1.099,00 рсд

SKU: 8606103942074 Category:

Description

Chardonnay Kiš je istaknuto belo vino punog tela, koje pokazuje zlatno žutu nijansu koja odražava suštinu njegovog bogatog porekla. Privlačna voćna aroma je odmah primetna, ostavljajući za sobom tragove dinje i citrusa. Vino graciozno balansira voćnost i diskretne kiseline, a degustacijom kulminira dugim i osvežavajućim završnim tonom, odzvanjajući voćnim i sočnim notama. Boca od 0,75 litara je idealne veličine za deljenje među prijateljima i porodicom.
Spoj tradicije, savremenih pristupa i ljubavi prema vinima čini srž vinarije Kiš. Osnovana na porodičnoj baštini koja seže do 1801. godine, vinarija Kiš se nalazi u prestižnom vinogradu Matej na Fruškoj Gori. Koristeći idealne klimatske uslove, Kiš se izdvaja kultivacijom belog Grašca, šardonea, te pionirskim zasadima rajnskog rizlinga i merloa. Nepokolebljiva posvećenost i pažljiv pristup svakom koraku proizvodnje osiguravaju vina koja odražavaju najviši kvalitet i autentičnost.
Jedinstveni profil dinje i citrusa izdvaja Kiš od ostalih Chardonnay-a, stvarajući besprekorne trenutke degustacije. Bez obzira da li je upareno sa morskim plodovima, belim pilećim mesom, ili testeninom sa kremastim sosom, ovo vino podiže svako gastronomsko iskustvo. Kompatibilnost njegovih ukusa i aroma sa voćnim desertima, posebno onima sa kajsijom, dinjom ili bananom, čini ga izuzetnim izborom i za glavno jelo i za desert. Serviranje na 10°C osigurava optimalno uživanje u punoći i složenosti ovog bisera vinarije Kiš.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Kiš Chardonnay sa profilom dinje i citrusa 0,75”

Your email address will not be published. Required fields are marked *