Simfonija Bermet beli aromatizovano slatko vino Kovačević 0,5l

1.399,00 рсд

SKU: 8600103498135 Category:

Description

Simfonija Bermet Beli je aromatizovano slatko belo vino, poreklom od sorte grožđa Rajnski rizling iz vinograda Fruškogorskog vinogorja. Zemlja iz koje grožđe, koje ulazi u sastav ovog vina, crpi svoju suštinu je specifična mešavina gline i krečnjaka, koja nudi kvalitet i raskoš ukusa. Fermentacija vina se odvija u posudama od nerđajućeg čelika, čime se čuvaju njegove inherentne arome. Sa sadržajem šećera od 135 g/l i kiselošću od 6 g/l, postiže savršenu ravnotežu između slatkoće i svežine.
U srcu filozofije vinarije Kovačević je stalna potraga za vrhunskim kvalitetom, koja se oslanja na cenjene tehnike proizvodnje vina kao što su produžena maceracija grožđa i pravljenje vina u amforama. Sa posvećenošću zaštiti životne sredine, vinarija Kovačević je prešla na organsku praksu i progresivno istražuje biodinamičko vinogradarstvo. 2013. godine revitalizirala je istorijski PodDestilati 1930, koji služi ne samo kao svedočanstvo o duboko ukorenjenom vinskom nasleđu ovog kraja, već i oličava Kovačevićevu nepokolebljivu posvećenost podizanju i očuvanju vinogradarske tradicije, sa širokim priznanjem za svoje različite stilove vina.
Pedantna proizvodnja Simfonije Bermet Beli je ukorenjena u prepoznatljivim terenima Fruškogorskog vinogorja. Harmonija gline i krečnjaka u zemljištu obogaćuje grožđe Rajnskog rizlinga, dajući jedinstven profil ukusa koji se ne može naći drugde. Za razliku od drugih vina, njegova fermentacija i odležavanje u inoksu obezbeđuje netaknut originalni ukus i očuvanje aromatičnih karakteristika. Sa svojim pažljivo kalibrisanim odnosom šećera i kiselosti, pruža nenadmašno iskustvo ukusa, istovremeno slatko i osvežavajuće kiselkasto. Pažnja posvećena detaljima u proizvodnji osigurava da svaki gutljaj bude podsetnik na bogate vinograde iz kojih potiče.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Simfonija Bermet beli aromatizovano slatko vino Kovačević 0,5l”

Your email address will not be published. Required fields are marked *